Natuurtuin 'De Veenmol'

Website is vormgegeven door Wellantcollege.

3. Thematuinen (3x).

In het permanent toegankelijke gedeelte is door 3 verschillende bedrijven een tuin aangelegd met een bepaald thema.

Tuin 1: De Natuurlijke Tuin

Hoveniersbedrijf 'De Groene Golf' was de eerste die de handschoen heeft opgepakt om een gedeelte in te richten. Dit gedeelte wordt sindsdien ook door hen beheerd. In hun terrein hebben ze hoogteverschillen aangebracht met een andere grondsoort dan veengrond, zodat ook andere planten een kans maken die normaal niet op veengrond zouden voorkomen. Er is met alleen inheemse planten gewerkt. Het gras tussen de plantenvakken wordt beheerd op een manier waarbij allerlei ruigtekruiden ook een kans krijgen. Rob en Ebelien Hukker hebben met deze tuin zich goed in de kijker gezet via de Natuurtuin 'De Veenmol'.

Contactgegevens De Groene Golf:

  Reijerskoop 345
  2771 BN Boskoop
  Tel. 0172-214980
  Fax 0172-415028
contact@groenegolf.nl  (druk tegelijk ctrl + enter in)


Tuin 2: De Eetbare Tuin

De Eetbare Tuin is een initiatief van PlantenTuin Esveld. In deze thematuin staan allerlei eetbare gewassen, van theehortensia's en cranberry's tot olijfbomen en Kaki's. 

 Plantentuin Esveld, kwekerij met Passie   

Rijneveld 72   

2771XS Boskoop, Holland   

tel: (0031)(0)172 213289   

fax: (0031)(0)172215714   

email: info@esveld.nl   (druk tegelijk ctrl + enter in)


Tuin 3: De Zintuigen Tuin / Duurzame Tuin

Op dit moment is deze hoek van de Natuurtuin nog de laatste plek waar nog niets mee is gedaan. Het oude fundament van de loods die daar heeft gestaan ligt er zelfs nog. Ook allerlei materialen en tegels staan daar nog te wachten om opgeruimd te worden. Wellicht hoeft dat laatste niet direct want ook daarmee heeft Hoveniersbedrijf M. van der Spek grootse plannen. Dit bedrijf is van plan om met vele participanten een tuin aan te leggen die een feest is voor je zintuigen (horen, voelen, ruiken, zien en proeven).

  VEENMOL%20van%20der%20Spek.pdf

Hoveniersbedrijf M. van der Spek legt grote nadruk op duurzaamheid. Dit komt tot uiting in het ontwerp van de tuin (recycling van oude materialen, een nieuwe bestemming geven aan zaken die je normaal weg zou gooien en misschien komt er in de toekomst alternatieve energieopwekking). 
Adres:         
  Hogeveenseweg 51
  2731 LB Benthuizen

Telefoon: ( 0172) 58 30 50
  Fax: (0172) 58 30 59
  Mail: info@mvdspekhoveniers.nl   (druk tegelijk ctrl + enter in)


 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info