Natuurtuin 'De Veenmol'

Website is vormgegeven door Wellantcollege.

Actueel

Plantentoren

De kabelklossen stonden meer dan een jaar klaar.  Ze zijn van groot naar klein opgestapeld en bekleed met antiworteldoek en een gazen rand op 4 etages. Iedere etage is voorzien van grond, planten en een ringwaterleiding. Alsjeblieft vogels.


Human nest.

Het Human Nest in het moeras is alweer een aantal jaren oud. Het is een groot soort nest, gevlochten van wilgentakken waar je heerlijk in kan plaats nemen, als je tenminste niet bang bent om natte voeten te halen. 

Ruïnemuur

De muur is begin april 2015 gemetseld door metselaar Hessel. De leerlingen Chaznay en Phoebe hebben de spouwen volgestopt met tuinturf. De muur is ingeplant met o.a. varens van Verlaplant. Watergeefsysteem is inmiddels ook aangelegd. Klik hier voor meer informatie over de ruïnemuur.


Eetbare tuin:

Deze is ontworpen en aangelegd door PlantenTuin Esveld. Hij wordt onderhouden door het Wellantcollege.

In de ‘Eetbare Tuin’ willen we laten zien dat de grens tussen mooi en lekker heel dun is. Een daglelie die vrolijk staat te bloeien in de tuin kan enkele uren later in je sla een kleurrijke en smakelijke rol spelen. De bosbes en de Siberische honingbes houden van wat schaduw, daarvoor zorgen de dadelpruimen en langs het hek groeit de Siberische kiwibes.

De Siberische honingbes, de blauwe bosbes of de thee-hortensia, het zijn struiken die niet alleen maar voor het mooi in de tuin staan, maar ook nog eens lekker zijn. Hoe leuk is het om de tuin in te kunnen lopen en wat blaadjes van je hortensia te kunnen plukken voor een vers kopje thee?

Ook in de vasteplantenborder onder de Afghaanse vijgen balanceren we op die grens van mooi en lekker, met diverse muntsoorten en allerlei kruiden als rozemarijn, salie en marjolijn. Soms steken we de grens net over en gebruiken een siersoort, maar die dient dan weer als nectarbron voor de bijen die in de natuurtuin ook een belangrijke rol spelen  Aan de slootkant staan wat rabarberplanten, zoals dat vroeger op Boskoopse kwekerijen gebruikelijk was.

 PlantenTuin Esveld is gelegen aan het Rijneveld 72 in Boskoop. De kwekerij en het grote Japanse esdoornpark zijn van maandag t/m zaterdag vrij te bezoeken. Op de kwekerij vindt u ook koffie- en theeschenkerij YUME. Voor meer informatie kijkt u op www.esveld.nl en www.yume-one.nl

 

Duurzame tuin:

Deze is getekend en in basis (infrastructuur/contouren) aangelegd door Hoveniersbedrijf M. van der Spek. 

Het blijft een stukje Natuurtuin die in ontwikkeling is.


Kruiden- en specerijentuin / Moestuin:

Samen met vrijwilligers wordt dit gedeelte dit jaar aangelegd.

Bijenhal:

Er is een bijenhal geplaatst die ruimte biedt aan maximaal 9 bijenvolken. Daarbi blijft er ruimte over om bezoekende leerlingen en andere gasten uitleg te geven over de imkerij.
 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info